Verwerkingsinstructies Rockfit spouwplaten

1

Verwijder grove oneffenheden van het binnenspouwblad met een spatel. Plooi de spouwankers terug horizontaal en plaats een smetlijn enkele centimeters boven de fundering voor mooi horizontaal werk.

2

Plaats de isolatieplaten horizontaal. In geval van Rockfit Duo of Rockfit Silver, met de harde of beklede zijde naar buiten. Schuif de platen altijd recht over de spouwankers en druk aan tegen de ondergrond.

3

Plaats de clips op de spouwankers en druk ze tegen de isolatie aan.

4

Start met een hele plaat op de hoek. Plaats de volgende platen op dezelfde wijze en onderling goed aansluitend. De laatste plaat van de rij moet minstens een halve lengte hebben.

5

Als dit niet uitkomt, snij dan een passtuk met de snijlat en RockTect Knife en plaats dit als voorlaatste. Het moet minstens met 2 spouwankers vastzitten.

6

Begin de tweede rij waarbij de buitenhoek in verband wordt geplaatst met de eerste rij.

7

Plaats de tweede en de volgende rijen zodanig dat de verticale voegen tussen onderlinge rijen steeds minstens 10 cm verspringen.

8

Indien de verticale voeg tussen de isolatieplaten op de buitenhoek niet helemaal aansluit wegens onregelmatige ondergrond, trek deze dan aan met behulp van de RockTect Corner Strip. Breng per 30 cm hoogte een strip aan (minstens 2 stuks per plaathoogte).

9

Plaats bij verticale en horizontale onderbrekingen (bijv. deuren of kozijnen) een passtuk met enkele millimeters overmaat voor een goede aansluiting. Maak ter hoogte van uitspringende delen op het binnenspouwblad (bijv. kozijnondersteuningen of leidingen) een uitsnijding in de isolatieplaat.

LET OP!

Zorg dat de isolatie goed aansluit onder en boven waterkerende slabben. Wanneer de slabben afhellend worden geplaatst, moeten de horizontale plaatranden ook afgeschuind worden om de helling te volgen.

Of bekijk de verwerkingsvideo..

denk breder, rockfit, verwerking