Op ons kun je bouwen

Heb je behoefte aan technisch advies of ondersteuning bij een project? Wij helpen je graag op weg! Op onze website staan diverse tools en downloads ter beschikking, zoals de RC-waarde Rekenhulp, spouwdetails, Bestekservice en de BIM Solution Finder. Heb je een specifieke vraag, dan is onze afdeling Technisch Advies het eerste aanspreekpunt. Indien gewenst brengen zij je graag in contact met het Technical Engineers team; bouwkundige isolatiespecialisten met veel kennis en expertise op het gebied van energie-efficiëntie, brandveiligheid, akoestiek en duurzaamheid. Zij denken in een vroeg stadium mee om onaangename verrassingen in de bestek- of uitvoeringsfase te voorkomen. 

Dit moet je weten over spouwmuurisolatie

FAQ

Spouwmuur

Welke isolatie dikte is er nodig voor een Rc-waarde van 4,7 m² K/W?

Voor een traditionele spouwmuuropbouw kan volstaan worden met een isolatiedikte van 135 mm Rockfit Premium silver. Voor andere producten en constructiesamenstellingen kun je de benodigde isolatiedikte berekenen in de ROCKWOOL Rekenhulp.

Wanneer is de luchtspouw niet- of zwak geventileerd?

Het oppervlak van ventilatieopeningen per meter gevel is bepalend. Tot 500 mm² aan oppervlak ventilatieopeningen per meter gevel is de luchtspouw niet-geventileerd. Van 500 tot 1.500 mm² is de luchtspouw zwak geventileerd en bij meer dan 1.500 mm² sterk geventileerd. 

Open stootvoegen bestemd voor afvoer van doorgeslagen regenwater worden niet als ventilatieopeningen beschouwd.

Wat is de minimale breedte van de luchtspouw?

Bij de toepassing van een niet-of zwak geventileerde luchtspouw dient de effectieve breedte minimaal 20 mm te zijn in verband met de gehanteerde R-waarde van de luchtspouw in de thermische berekeningen.