Uitstekende thermische prestaties

Brochure

De huidige RC-eis van 4,5 voor gevels haal je in de praktijk gemakkelijk met spouwmuurisolatie van ROCKWOOL. Door de unieke eigenschappen van ons isolatiemateriaal realiseren wij de beoogde thermische prestaties ook in de praktijk. 

Factoren als een juiste verwerking, vormvastheid en gevoeligheid voor delaminatie kunnen de daadwerkelijke RC-waarde beïnvloeden. Die kan in de praktijk al snel lager uitvallen door een kier of valse spouw. Daarom adviseren wij om breder te denken. Kijk niet alleen naar de theoretische prestaties van spouwmuurisolatie, maar ook naar hoe het materiaal zich in de praktijk ‘gedraagt’.

Hoe onze spouwmuurisolatie in de praktijk presteert

Bekijk ons brede assortiment isolatieoplossingen voor in de spouw

Spouwmuurisolatie is een effectieve manier om energie te besparen en zowel het thermisch als het akoestisch comfort in huis te vergroten.

Bekijk ons assortiment
RockFit Premium, productfoto, gevel, spouwmuurisolatie

Eén keer isoleren, jarenlang presteren

Steenwol waarborgt prestaties
Door een aantal unieke eigenschappen van ROCKWOOL steenwol, heb je de zekerheid dat je nu én later de gewenste thermische prestaties levert in de spouw. Isoleren met ROCKWOOL is de beste investering voor de korte én de lange termijn. Onze Rockfit spouwmuurisolatieplaten zijn stevig, eenvoudig te verwerken, sluiten naadloos aan en behouden hun vorm. Het materiaal is waterafstotend en delamineert niet. Deze karakteristieken zorgen ervoor dat onze spouwmuurisolatie gedurende zijn zeer lange levensduur (+/- 75 jaar!) onverminderd blijft presteren. En zorgt voor een constant en aangenaam binnenklimaat in een gebouw.

Constante isolatiewaarde
Door het migreren van (blaas-)gassen kan de thermische prestatie van bepaalde isolatieproducten verminderen. Dit geldt niet voor de spouwplaten van ROCKWOOL. De werking van onze steenwol is gebaseerd op stilstaande lucht, zodat de isolatiewaarde tijdens de gehele levensduur van een gebouw constant blijft. Ons materiaal is ongevoelig voor veroudering of degradatie en garandeert ook na jaren een aantoonbaar duurzame thermische prestatie.

denk breder, kieren, worker, craftsmen, construction

Voordelen Rockfit spouwmuurisolatie

Bekijk de video!

Download de spouwbrochure!

In de brochure 

'Isolatie voor spouwmuren'

lees je alles over de voordelen van ROCKWOOL steenwol voor deze specifieke toepassing.

Download de brochure
Mockup, brochure, spouwbrochure, nieuwe generatie, nl

Spouwmuurisolatie projectnieuws