Uitstekende thermische prestaties

De huidige RC-eis van 4,5 voor gevels haal je in de praktijk gemakkelijk met spouwmuurisolatie van ROCKWOOL. Door de unieke eigenschappen van ons isolatiemateriaal maken wij de beoogde thermische prestaties in de praktijk ook echt waar. Want met alleen een hoge theoretische Lambda-waarde 'op papier', ben je op de bouw niet altijd geholpen.

Factoren als een juiste verwerking, vormvastheid en gevoeligheid voor delaminatie kunnen de daadwerkelijke RC-waarde beïnvloeden. Die kan in de praktijk al snel lager uitvallen door een kier of valse spouw. Daarom adviseren wij om breder te denken. Kijk niet alleen naar de theoretische prestaties van spouwmuurisolatie, maar ook naar hoe het materiaal zich in de praktijk ‘gedraagt’.

Hoe onze spouwmuurisolatie in de praktijk presteert

Bekijk ons brede assortiment voor de spouw

Eén keer isoleren, jarenlang presteren

Steenwol waarborgt prestaties
Door een aantal unieke eigenschappen van ROCKWOOL steenwol, heb je de zekerheid dat je nu én later de gewenste thermische prestaties levert in de spouw. Isoleren met ROCKWOOL is de beste investering voor de korte én de lange termijn. Onze RockFit spouwmuurisolatieplaten zijn stevig, eenvoudig te verwerken, sluiten naadloos aan en behouden hun vorm. Het materiaal is waterafstotend en delamineert niet. Deze karakteristieken zorgen ervoor dat onze spouwmuurisolatie gedurende zijn zeer lange levensduur (+/- 55 jaar!) onverminderd blijft presteren. En zorgt voor een constant en aangenaam binnenklimaat in een gebouw.

Constante isolatiewaarde
Door het migreren van (blaas-)gassen kan de thermische prestatie van bepaalde isolatieproducten verminderen. Dit geldt niet voor de spouwplaten van ROCKWOOL. De werking van onze steenwol is gebaseerd op stilstaande lucht, zodat de isolatiewaarde tijdens de gehele levensduur van een gebouw constant blijft. Ons materiaal is ongevoelig voor veroudering of degradatie en garandeert ook na jaren een aantoonbaar duurzame thermische prestatie.

Download de nieuwe spouwbrochure!

In de brochure 

'Isolatie voor spouwmuren'

lees je alles over de voordelen van ROCKWOOL steenwol voor deze specifieke toepassing.

Download de brochure
Denk breder, verwerker, blanco, nl, vl, fr

Spouwmuurisolatie projectnieuws