Een betere BREEAM score

Hoe duurzame isolatieproducten en services van ROCKWOOL kunnen bijdragen aan een betere score

edge, breeam

­© OVG Real Estate

BREEAM is internationaal één van de bekendste instrumenten om nieuwe en bestaande gebouwen te beoordelen op hun duurzaamheidsprestaties. Ook in Nederland is BREEAM-NL uitgegroeid tot een van de meest toegepaste duurzaamheidsinstrumenten op gebouwniveau.

Een duurzaam gebouw is over het algemeen gezonder, comfortabeler en biedt een productievere leef- en werkomgeving; mogelijk is er zelfs sprake van een reductie van operationele kosten. Het inzichtelijk maken van duurzaamheidsprestaties van nieuwe en bestaande gebouwen is een van de belangrijkste verdiensten van BREEAM, maar BREEAM-NL kan ook helpen voor het verkrijgen van subsidie. Een BREEAM certificering is vaak gunstig voor het imago van een gebouw en trekt investeerders en gebruikers aan.

Volgens vastgestelde criteria worden per categorie credits toegekend. Onderstaand overzicht laat zien in welke categorieën ROCKWOOL welke bijdrage kan leveren. Dankzij de veelzijdigheid van steenwol leidt de toepassing van een ROCKWOOL isolatieoplossing tot een betere beoordeling binnen maar liefst vijf verschillende categorieën tegelijk!

In totaal kan ROCKWOOL mede bijdragen aan het behalen van maximaal 32 punten in BREEAM-NL. Gebouwen die een toonbeeld zijn van innovatieve duurzaamheid en op meerdere aspecten uitblinken met een zogeheten ‘Exemplary Performance’ komen in aanmerking voor nog eens 3 extra punten.

Bijdrage ROCKWOOL isolatie per categorie:

Categorie Weging Credit Punten
Gezondheid & comfort 15% HEA 10 - Thermisch Comfort
HEA - Akoestiek
2
1
Energie 19% ENE 1 - Energie Efficiëntie
ENE 26 - Waarborging thermische kwaliteit gebouwschil
15
1
Materialen 13% MAT 1 - Bouwmaterialen
MAT 5 - Onderbouwde herkomst van materialen
8 + 1*
1 + 1*
Afval 8% WST 1 - Afvalmanagement op bouwplaats 3 + 1*
Management 12% MAN3 - Milieu-impact bouwplaats 1
    Totaal 32 + 3*

* Mogelijk extra innovatie punten te behalen als voldaan wordt aan 'Exemplary performance'.