Laatste nieuws

Bekijk hier onze laatste nieuwsberichten

Type

Merken

Wanneer

We kunnen geen resultaten vinden op basis van je zoekopdracht

factory roermond, rockwool factory, aerial view rockwool factory, luchtfoto rockwool
Persbericht
28 feb. 2024

ROCKWOOL elektrificeert smeltproces

In een belangrijke stap naar het behalen van haar ambitieuze globale CO2-reductiedoelstellingen kondigt ROCKWOOL met trots aan dat de fabriek in Roermond hierin een grote rol gaat spelen. Recent zijn door de Group en ROCKWOOL B.V. de plannen goedgekeurd om twee productielijnen in Roermond te gaan elektrificeren. Dit markeert een mijlpaal in het streven van het bedrijf naar de gestelde science-based CO2-reductiedoelstellingen in 2034 en de route naar ‘netto nul uitstoot’ in 2050.

Lees meer
ROCKWOOL
new generation Rockfit, introduction, cavity slabs, spouw, supra
Nieuwsbericht
12 jan. 2023

Nieuw: Rockfit Supra silver

Onze smalste spouwmuurisolatieplaat. Revolutionair door hoge thermische prestatie én makkelijke verwerkbaarheid

Lees meer
ROCKWOOL
Rockvent campaign, NL VL FR, ventilated facades, project manager
Nieuwsbericht
02 feb. 2022

NIEUW: Rockvent brandveilige isolatie voor geventileerde gevels

ROCKWOOL introduceert Rockvent isolatie: een nieuwe productrange voor geventileerde gevels. Het Rockvent assortiment combineert de uitstekende thermische, akoestische, brandveilige en circulaire eigenschappen van ROCKWOOL steenwol en kan worden afgewerkt met een verscheidenheid aan esthetisch hoogwaardige gevelbekledingen.

Lees meer
ROCKWOOL
thumbnail podcast BENG in de praktijk
Nieuwsbericht
29 jun. 2021

Podcast BENG

Bouwaanvragen voor nieuwe woningen moeten sinds 1 januari 2021 voldoen aan de BENG-eisen. Wat zijn de eerste praktijkervaringen? Wat zijn de aandachtspunten en de knelpunten? En hoe werkt het nu in de praktijk met TOjuli ? De podcast ‘BENG in de praktijk’ geeft antwoord op deze vragen.

Lees meer
ROCKWOOL
beng, campaign image
Nieuwsbericht
20 apr. 2021

BENG-adviseur met kennis en jarenlange praktijkervaring

Met de BENG-eisen ontstaat een nieuwe aanpak in het ontwerpen en uitvoeren van gebouwen. Gebouwen worden energiezuiniger, fossiel energiegebruik neemt af en maakt plaats voor het benutten van hernieuwbare energie. Daarnaast wordt met de factor TOjuli het risico op oververhitting beperkt. Architecten, aannemers, adviseurs en andere bouwprofessionals kunnen bij ROCKWOOL terecht voor de juiste, praktische informatie over BENG 1, 2, 3 en TOjuli. Van advies en tools tot en met thermische of bouwfysische berekeningen en uitgewerkte detailleringen.

Lees meer
ROCKWOOL
webinar, beng, opname, beng in praktijk, jurrian van andel, henk wind, andre kruithof
Nieuwsbericht
16 feb. 2021

Webinar BENG in praktijk: nog veel vragen over TOjuli

Bouwers en ontwerpers worstelen voor de invulling van de nieuwe BENG-eisen vooral met installaties, TOjuli en rekenzones. Bouwkundig wordt BENG niet als lastig ervaren en kiest de meerderheid voor Rc-waardes volgens Bouwbesluit in combinatie met standaard isolatieglas of eventueel triple glas.

Lees meer
ROCKWOOL
Toon meer