Laatste nieuws

Bekijk hier onze laatste nieuwsberichten

Types

Merken

Wanneer

We kunnen geen resultaten vinden op basis van je zoekopdracht

webinar, HVAC, NL
Nieuwsbericht
30 okt 2020

Terugblik webinar: bouw worstelt met regelgeving voor brandveilige doorvoeringen

Het maken van brandveilige leidingdoorvoeren blijkt in de praktijk behoorlijk lastig. Dat bleek tijdens het webinar 'De gaten in het brandcompartiment’. Precies 80% van de deelnemers van het webinar vind het toepassen van de regelgeving hieromtrent moeilijk. Ongeveer een derde deel van die groep laat het altijd aan een expert over om de brandveiligheid van leidingdoorvoeren te beoordelen. Voor slechts 9% is de regelgeving gesneden koek.

Lees meer
ROCKWOOL
Project, reference, Soons Interieurbouw, ROCKCYCLE
Nieuwsbericht
25 jun 2020

Renewi en ROCKWOOL® vernieuwen samenwerking Rockcycle®

Rockcycle is de recycling service waarmee steenwol resten worden ingezameld en teruggehaald via bouwplaatsen. Geen nieuw concept, want ROCKWOOL en Renewi ontwikkelden de service jaren geleden al. Onlangs hebben we de samenwerking vernieuwd en de service verbeterd. Want in een tijd waarin circulariteit en circulair bouwen steeds belangrijker worden, is deze service steeds meer in focus in bouwprojecten.

Lees meer
ROCKWOOL
Circularity, webinar, nl
Persbericht
24 jan 2020

Gehele bouwketen is nodig voor circulair bouwen

Circulair bouwen gaat over veel meer dan recycling en hergebruik en het voorkomen van afval. Belangrijk is dat grondstoffen in de productketen blijven en daarvoor zijn alle partijen in de bouw noodzakelijk. Fabrikanten moeten hun producten innoveren, maar de gehele bouwketen moet er voor zorgen dat inzameling en hergebruik ook daadwerkelijk gaat gebeuren.

Lees meer
ROCKWOOL
Toon meer