Het isoleren van een voorzetwand, scheidingswand of binnenmuur zorgt niet alleen voor een verbetering van het thermisch comfort in de ruimte. Het zorgt ook voor een goede geluidsisolatie. Geluidoverlast van buren, aangrenzende kamers of straatgeluid kunnen sterk verminderd worden met goede binnenwand isolatie.

Het isoleren van een scheidingswand of voorzetwand doe je door de isolatie in een houten of metalen raamwerk te plaatsen. Een houten regelwerk isoleert thermisch beter dan een regelwerk met metalen profielen. Een metalen voorzetwand isoleert beter tegen geluidoverlast, maar kan geen dragende functie hebben. De binnenwand kan naar keuze afgewerkt worden. RockSono Solid is perfect geschikt voor het isoleren van scheidings-, voorzet- of tussenwanden, maar ook voor het isoleren van de binnenzijde van de gevel. De steenwol plaat is verkrijgbaar in verschillende diktes en is bovendien brandveilig.

RockSono Solid

RockSono Solid is een stevige en veerkrachtige steenwolisolatieplaat, die snel en eenvoudig te verwerken is. De steenwolplaat heeft uitstekende akoestische eigenschappen en is geschikt voor het isoleren van scheidings- of tussenwanden, maar ook voor het isoleren van de binnenzijde van de gevel.

Bekijk product
verpakking

Veelgestelde vragen

DIY

Wand

Wat is het verschil tussen houten regelwerk en aluminiumprofielen?

Als je een voorzetwand maakt, dan vormt het regelwerk de stevige structuur. Een houten regelwerk isoleert beter dan aluminiumprofielen. Aluminiumprofielen vangen vooral geluidsgolven beter op.