Spouwmuurisolatie is een effectieve manier om energie te besparen en zowel het thermisch als het akoestisch comfort in huis te vergroten. Veel woningen die tussen 1920 en 1976 zijn gebouwd hebben een niet-geïsoleerde spouwmuur. Het isoleren van de spouw met Rockfit spouwisolatie heeft direct effect. Ook voor de vliesgevel, waar het esthetisch aspect nog belangrijker is, biedt het Rockfit assortiment een isolatie-oplossing. Goede isolatie van vliesgevels bevordert de thermische en akoestische prestaties van het gebouw. 

denk breder, kieren, worker, craftsmen, construction

Voordelen Rockfit spouwmuurisolatie

Bekijk de video!

Isolatie producten spouwmuur & vliesgevel

Welke isolatie is geschikt voor het isoleren van spouwmuren en vliesgevels? ROCKWOOL biedt verschillende producten met diverse eigenschappen. Bekijk de producten die geschikt zijn voor het isoleren van een spouwmuur of vliesgevel.

Op ons kun je bouwen

Bekijk de video hiernaast voor de verwerkingsinstructie van onze spouwplaten.

Heb je behoefte aan technisch advies of ondersteuning bij een project? Dan helpen we je graag op weg! Op onze website staan diverse tools en downloads ter beschikking, zoals de Rekenhulp, spouwdetails, Bestekservice en de BIM Solution Finder. Heb je een specifieke vraag, dan is ons Technical Solutions Center het eerste aanspreekpunt. 

denk breder, rockfit, verwerking

Veelgestelde vragen

Spouwmuur

Welke isolatie dikte is er nodig voor een Rc-waarde van 4,5 m² K/W?

Voor een traditionele spouwmuuropbouw kan volstaan worden met een isolatiedikte van 135 mm Rockfit Premium silver. Voor andere producten en constructiesamenstellingen kun je de benodigde isolatiedikte berekenen in de ROCKWOOL Rekenhulp.

Wanneer is de luchtspouw niet- of zwak geventileerd?

Het oppervlak van ventilatieopeningen per meter gevel is bepalend. Tot 500 mm² aan oppervlak ventilatieopeningen per meter gevel is de luchtspouw niet-geventileerd. Van 500 tot 1.500 mm² is de luchtspouw zwak geventileerd en bij meer dan 1.500 mm² sterk geventileerd. 

Open stootvoegen bestemd voor afvoer van doorgeslagen regenwater worden niet als ventilatieopeningen beschouwd.

Wat is de minimale breedte van de luchtspouw?

Bij de toepassing van een niet-of zwak geventileerde luchtspouw dient de effectieve breedte minimaal 20 mm te zijn in verband met de gehanteerde R-waarde van de luchtspouw in de thermische berekeningen.

Download de spouwbrochure!

In de brochure 'Isolatie voor spouwmuren' lees je alles over de voordelen van ROCKWOOL steenwol voor deze specifieke toepassing.

Download de brochure
Mockup, brochure, spouwbrochure, nieuwe generatie, nl