Er zijn veel goede redenen om een plat dak te isoleren. Thermische isolatie van het dak zorgt er allereerst voor dat er veel minder energie verloren gaat. Naast uitstekende thermische isolatie heeft ROCKWOOL platdak isolatie nog meer te bieden: ongeëvenaarde brandveiligheid, aanzienlijk minder geluidsoverlast en een zeer lange levensduur van gemiddeld 75 jaar. Daarnaast is ROCKWOOL steenwol een uiterst duurzaam isolatiemateriaal. Het ROCKWOOL-assortiment voor platte daken bevat isolatiematerialen voor zowel losliggende als mechanisch bevestigde, gebrande en koudverkleefde dakbedekkingsystemen. ROCKWOOL platdak isolatie is ook geschikt voor het isoleren van gebogen daken en permanent belaste daken, zoals PV-daken. De dakisolatieplaten zijn eenvoudig en snel te verwerken en geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Zonnepanelen op het plat dak
Platte daken lenen zich qua ontwerp en oppervlakte uitstekend voor de installatie van PV-panelen. In verband met een verhoogd brandrisico en de verzekerbaarheid van het gebouw is toepassing van brandveilige dakisolatie raadzaam.
Lees meer

Isolatie voor plat dak

Welke isolatie is geschikt voor een plat dak? ROCKWOOL biedt verschillende opties met diverse isolatiewaarden. Bekijk de producten die geschikt zijn voor het isoleren van een plat dak.