Foto credits: Anže Cokl

Referentiecases

Bekijk onze verschillende referentiecases & testimonials

Type isolatie

Soort project

Merken

Land

We kunnen geen resultaten vinden op basis van je zoekopdracht

Rockzero, Vathorst project De Fabriek, new build
Rockzero Bouwsystemen
15 jul 2020

Rockzero Bouwsystemen voor XS-woningen in Vathorst

Heijmans bouwt in Amersfoort 7 stoere huizen in de stijl van een oude fabriek. Het zijn innovatieve en duurzame starterswoningen met een efficiente indeling ondanks hun supersmalle breedte van 3,6 meter. De zogenaamde XS-woningen worden gebouwd met Rockzero Bouwsystemen.

Lees meer
Hotel Breeze, cavity, ventilated facade, high rise building, PV panels
Gevel
27 mei 2020

Breeze hotel: sterk staaltje van duurzame innovatie

Hotel Breeze aan het IJmeer in Amsterdam is het eerste Zero Energy Hotel ter wereld dat volledig dankzij de zon, wind en aardmassa wordt verwarmd, gekoeld en geventileerd. Het hotel kan volledig in haar eigen energiebehoefte voorzien. En dat is indirect te danken aan de toepassing van de Rockfit Premium spouwplaten van ROCKWOOL.

Lees meer
Rockzero Bovenkarspel, reference project
Rockzero Bouwsystemen
30 okt 2019

Rockzero Bouwsystemen voor sloop-en nieuwbouwproject in Bovenkarspel

De Woonschakel uit Medemblik bouwt 24 nieuwe energieneutrale appartementen in Bovenkarspel. In dit sloop- en nieuwbouwproject worden de appartementen op bestaande funderingen gebouwd. Dankzij Rockzero Bouwsystemen gebeurde dit razendsnel.

Lees meer
Rockzero Bouwsystemen, project Sneek, reference, news item
Rockzero Bouwsystemen
19 jun 2019

Rockzero Bouwsystemen voor wooncomplex Sneek

ROCKWOOL Rockzero Bouwsystemen maken een flexibele en snelle transformatie mogelijk van een oude fabriekshal naar een wooncomplex voor begeleid wonen in het centrum van Sneek. De transformatie van de oude loods naar een nieuw wooncomplex in dichtbebouwd gebied, gebeurde door optopping met splitlevelappartementen met een hoge isolatiewaarde.

Lees meer
Project, reference, Soons Interieurbouw, ROCKCYCLE, recycle
Plat dak
12 jun 2019

Circulaire plat dak isolatie voor Soons Interieurbouw

Het pand van Soons Interieurbouw in Schimmert was toe aan een dakrenovatie. Terwijl het stalen dak gefaseerd voorzien werd van een nieuwe steenwol isolatie, werden de oude steenwol platen van het dak gehaald en retour genomen via de Rockcycle® recyclingservice van ROCKWOOL.

Lees meer
Project, reference, Loods 23
Plat dak
12 jun 2019

Unieke steenwolstructuur ideaal voor Loods 23

Bij de renovatie van de Gentse Loods 23 waren de aspecten stabiliteit, brandveiligheid en akoestiek van groot belang. Architect en aannemer kozen daarom resoluut voor ROCKWOOL dakisolatie om het platte dak te isoleren.

Lees meer
Toon meer

01

Thermisch comfort

Energie besparen door optimaal binnenklimaat

Een optimaal binnenklimaat is belangrijk voor gezonde en comfortabele woon- en werkomstandigheden. Thermisch comfort zorgt bovendien voor dalende kosten van verwarming, koeling en ventilatie en ook de ecologische voetafdruk van een gebouw wordt kleiner.

Thermisch comfort steenwol

02

Brandveiligheid

Bestand tegen temperaturen tot boven 1.000 °C

Bouwgrond is een schaars goed in stedelijke gebieden en steeds meer mensen wonen en werken in hoge gebouwen. Dit biedt briljante en veilige woonoplossingen, maar kan ook ernstige gevolgen hebben als er een brand uitbreekt.

Brandveiligheid steenwol

03

Geluidsisolatie

Geluiden blokkeren, absorberen of versterken

Spoorwegen, tramsporen, wegen, vliegvelden: een goede infrastructuur is cruciaal voor het leven in de stad, maar kan leiden tot geluidsoverlast. Trillingen in de grond, verkeerslawaai en geluidshinder door mensen hebben allemaal een aanzienlijke negatieve impact op ons welzijn, vooral in dichtbevolkte gebieden. Een goede geluidsisolatie van gebouwen kan de geluidshinder verminderen.

Geluidsisolatie steenwol

04

Circulariteit

Herbruikbare en recyclebare materialen

Wij vinden het belangrijk om de grondstoffen van onze planeet, zoals steen, beter te gebruiken. Steenwol is een duurzaam materiaal: het wordt duurzaam geproduceerd, is gemaakt van duurzame grondstoffen en draagt letterlijk zijn steentje bij aan het creëren van duurzame gebouwen. Dankzij onze recyclebare producten kunnen we een circulair bedrijfsmodel hanteren.

Circulariteit steenwol

05

Lange levensduur

Prestaties verbeteren en grotere stabiliteit tegen lagere kosten

Duurzame steden bouwen die berekend zijn op de bevolking van nu en morgen: dat is de uitdaging waar we voor staan. Deze uitdaging vraagt om gebouwen die gemaakt zijn van robuuste elementen en hierdoor minder technische supervisie en renovatie vergen. Steenwol maakt het mogelijk om deze duurzame steden te bouwen.

Lange levensduur steenwol

06

Waterafstotendheid

Goede luchtkwaliteit in gebouwen

Een groot deel van ons leven brengen we door in gebouwen, waar de luchtkwaliteit vaak van slechte kwaliteit is. Als er onvoldoende wordt geïsoleerd, ontstaat het risico dat warme, vochtige lucht condenseert op koude of onvoldoende geïsoleerde oppervlakten, waardoor schimmel kan ontstaan. Steenwol gaat niet alleen schimmelvorming tegen, maar is bovendien dampopen en waterafstotend.

Waterafstotendheid steenwol

07

Ontwerpvrijheid

Fraaie vormgeving én sterke productprestaties

Mensen voelen zich meer op hun gemak en gemotiveerd wanneer ze in een mooie omgeving wonen of werken. Een plek waar mensen graag tijd doorbrengen kan de sociale samenhang vergroten en buurten veiliger en gezonder maken. De architect die inspirerende gebouwen wil ontwerpen, heeft daarvoor flexibele en esthetisch veelzijdige materialen nodig.

Ontwerpvrijheid steenwol