Referentiecases

Foto credits: Anže Cokl

Referentiecases

Bekijk onze verschillende referentiecases & testimonials

Type isolatie

Soort project

Merken

Land

We kunnen geen resultaten vinden op basis van je zoekopdracht

Rockzero Bouwsystemen, project Tolhuizen, Leeuwarden
Rockzero Bouwsystemen
10 jan 2019

Pilot project: 14 NOM-woningen met Rockzero Bouwsystemen

Als pilot project bouwden ROCKWOOL, woningcorporatie Elkien en Zaanderwijk Innovatie samen 14 NOM-woningen met de innovatieve en circulaire Rockzero Bouwsystemen. De woningen voldoen in één keer aan alle gebruikersbehoeften én hoge bouwkundige eisen.

Lees meer
De Gaarden, reference case, cavity insulation, spouwgarantie
Gevel
23 okt 2018

Gegarandeerde prestaties met ROCKWOOL spouwmuurisolatie

Voor bouwbedrijven wordt het steeds belangrijker om met duurzame bouwmaterialen te werken. Duurzame ROCKWOOL spouwmuurisolatie is dan een verantwoorde keuze. Aannemer Hendriks Coppelmans kiest daarom regelmatig voor ROCKWOOL RockFit Mono Silver® spouwmuurisolatie. Bijkomend voordeel is dat hij gebruik kan maken van de spouwgarantie.

Lees meer
Nikkels spouwmuurisolatie, reference case, cavity insulation
Gevel
29 jun 2018

Nikkels kiest ROCKWOOL spouwmuurisolatie

Bouwbedrijf Nikkels realiseert regelmatig nieuwe huurwoningen: voor de spouwmuurisolatie gebruiken zij in de regel ROCKWOOL RockFit spouwplaten. Volgens Nikkels wordt de kwaliteit van isoleren steeds belangrijker: zo belangrijk dat je het isoleren eigenlijk aan specialisten moet overlaten. Het is een volwaardig beroep dat om specifieke kennis en vaardigheden vraagt. Om metselaars te ontlasten en de kwaliteit te verbeteren, besloot Nikkels twintig jaar geleden al om zelf isoleerders op te leiden.

Lees meer
plat dak, tauroxx, rhinoxx, xycarb, fri, roofer
Plat dak
26 apr 2018

Brandveilige plat dak isolatie voor SXT

Schunk Xycarb Technology laat in Helmond een nieuw internationaal hoofdkantoor en een hypermoderne productiefaciliteit verrijzen. In beide gebouwen speelt brandveilige ROCKWOOL plat dak isolatie een belangrijke rol.

Lees meer
mm25, teclit, rockwool 810, hvac, fp
Technische isolatie
09 feb 2018

ROCKWOOL TECLIT + 810 voor MM25

Het Rotterdamse kantoorpand MM25 werd in 2017 herontwikkeld tot SMART building. De gehele technische installatie werd vernieuwd om een hypermodern klimaatsysteem aan te leggen. Mede dankzij ROCKWOOL 810 en ROCKWOOL TECLIT verbeterde het energielabel van het pand E naar A.

Lees meer
case, nijhuis, fire, brand
Plat dak
13 dec 2017

Miljoenenschade door dakbrand

Enkele weken voor de opening van het nieuwbouwpand van Nijhuis CNC,verwoestte een fikse dakbrand de dakbedekking en isolatie. De brand werd veroorzaakt door kortsluiting in het systeem van de zonnepanelen. Bij de wederopbouw werd bewust voor ROCKWOOL steenwol dakisolatie gekozen.

Lees meer
Toon meer

De kracht van steenwol..

We kunnen de natuurlijke kracht van steen opsplitsen in een aantal sterke punten. De sterke punten van steenwol zijn inherent aan de veelzijdige mogelijkheden die steen ons biedt. Het gaat hier om goede redenen om een van de meest voorkomende grondstoffen ter wereld te gebruiken voor unieke en nuttige oplossingen voor onze klanten.

01

Brandveiligheid

Bestand tegen temperaturen tot boven 1.000 °C

Bouwgrond is een schaars goed in stedelijke gebieden en steeds meer mensen wonen en werken in hoge gebouwen. Dit biedt briljante en veilige woonoplossingen, maar kan ook ernstige gevolgen hebben als er een brand uitbreekt.

Brandveiligheid steenwol

02

Thermisch comfort

Energie besparen door optimaal binnenklimaat

Een optimaal binnenklimaat is belangrijk voor gezonde en comfortabele woon- en werkomstandigheden. Thermisch comfort zorgt bovendien voor dalende kosten van verwarming, koeling en ventilatie en ook de ecologische voetafdruk van een gebouw wordt kleiner.

Thermisch comfort steenwol

03

Geluidsisolatie

Geluiden blokkeren, absorberen of versterken

Spoorwegen, tramsporen, wegen, vliegvelden: een goede infrastructuur is cruciaal voor het leven in de stad, maar kan leiden tot geluidsoverlast. Trillingen in de grond, verkeerslawaai en geluidshinder door mensen hebben allemaal een aanzienlijke negatieve impact op ons welzijn, vooral in dichtbevolkte gebieden. Een goede geluidsisolatie van gebouwen kan de geluidshinder verminderen.

Geluidsisolatie steenwol

04

Circulariteit

Herbruikbare en recyclebare materialen

Wij vinden het belangrijk om de grondstoffen van onze planeet, zoals steen, beter te gebruiken. Steenwol is een duurzaam materiaal: het wordt duurzaam geproduceerd, is gemaakt van duurzame grondstoffen en draagt letterlijk zijn steentje bij aan het creëren van duurzame gebouwen. Dankzij onze recyclebare producten kunnen we een circulair bedrijfsmodel hanteren.

Circulariteit steenwol

05

Lange levensduur

Prestaties verbeteren en grotere stabiliteit tegen lagere kosten

Duurzame steden bouwen die berekend zijn op de bevolking van nu en morgen: dat is de uitdaging waar we voor staan. Deze uitdaging vraagt om gebouwen die gemaakt zijn van robuuste elementen en hierdoor minder technische supervisie en renovatie vergen. Steenwol maakt het mogelijk om deze duurzame steden te bouwen.

Lange levensduur steenwol

06

Waterafstotendheid

Goede luchtkwaliteit in gebouwen

Een groot deel van ons leven brengen we door in gebouwen, waar de luchtkwaliteit vaak van slechte kwaliteit is. Als er onvoldoende wordt geïsoleerd, ontstaat het risico dat warme, vochtige lucht condenseert op koude of onvoldoende geïsoleerde oppervlakten, waardoor schimmel kan ontstaan. Steenwol gaat niet alleen schimmelvorming tegen, maar is bovendien dampopen en waterafstotend.

Waterafstotendheid steenwol

07

Ontwerpvrijheid

Fraaie vormgeving én sterke productprestaties

Mensen voelen zich meer op hun gemak en gemotiveerd wanneer ze in een mooie omgeving wonen of werken. Een plek waar mensen graag tijd doorbrengen kan de sociale samenhang vergroten en buurten veiliger en gezonder maken. De architect die inspirerende gebouwen wil ontwerpen, heeft daarvoor flexibele en esthetisch veelzijdige materialen nodig.

Vormgeving steenwol