Foto credits: Anže Cokl

Referentiecases

Bekijk onze verschillende referentiecases & testimonials

Type isolatie

Soort project

Merken

Land

We kunnen geen resultaten vinden op basis van je zoekopdracht

Rockzero Bouwsystemen, project Sneek, reference, news item
Rockzero Bouwsystemen
19 jun 2019

Rockzero Bouwsystemen voor wooncomplex Sneek

ROCKWOOL Rockzero® Bouwsystemen maken een flexibele en snelle transformatie mogelijk van een oude fabriekshal naar een wooncomplex voor begeleid wonen in het centrum van Sneek. De transformatie van de oude loods naar een nieuw wooncomplex in dichtbebouwd gebied, gebeurd door optopping met splitlevelappartementen met een hoge isolatiewaarde.

Lees meer
Project, reference, Soons Interieurbouw, ROCKCYCLE, recycle
Plat dak
12 jun 2019

Circulaire plat dak isolatie voor Soons Interieurbouw

Het pand van Soons Interieurbouw in Schimmert was toe aan een dakrenovatie. Terwijl het stalen dak gefaseerd voorzien werd van een nieuwe steenwol isolatie, werden de oude steenwol platen van het dak gehaald en retour genomen via de ROCKCYCLE® recyclingservice van ROCKWOOL.

Lees meer
Project, reference, Loods 23
Plat dak
12 jun 2019

Unieke steenwolstructuur ideaal voor Loods 23

Bij de renovatie van de Gentse Loods 23 waren de aspecten stabiliteit, brandveiligheid en akoestiek van groot belang. Architect en aannemer kozen daarom resoluut voor ROCKWOOL dakisolatie om het platte dak te isoleren.

Lees meer
Frans Masereel Centrum, reference project, FRI, BE
Plat dak
22 mrt 2019

ROCKWOOL plat dak isolatie voor Frans Masereel Centrum

Het dak van het nieuwe paviljoen van het Frans Masereel Centrum heeft de vorm van een taart, ofwel 'Machikado'. De bijzondere dakstructuur, samengesteld uit 762 houden balken, werd geïsoleerd met ROCKWOOL steenwol. Lees meer over de keuze voor steenwol in deze projectbeschrijving.

Lees meer
Rockzero Bouwsystemen, project Tolhuizen, Leeuwarden
Rockzero Bouwsystemen
10 jan 2019

Pilot project: 14 NOM-woningen met Rockzero Bouwsystemen

Als pilot project bouwden ROCKWOOL, woningcorporatie Elkien en Zaanderwijk Innovatie samen 14 NOM-woningen met de innovatieve en circulaire Rockzero Bouwsystemen. De woningen voldoen in één keer aan alle gebruikersbehoeften én hoge bouwkundige eisen.

Lees meer
De Gaarden, reference case, cavity insulation, spouwgarantie
Gevel
23 okt 2018

Gegarandeerde prestaties met ROCKWOOL spouwmuurisolatie

Voor bouwbedrijven wordt het steeds belangrijker om met duurzame bouwmaterialen te werken. Duurzame ROCKWOOL spouwmuurisolatie is dan een verantwoorde keuze. Aannemer Hendriks Coppelmans kiest daarom regelmatig voor ROCKWOOL RockFit Mono Silver® spouwmuurisolatie. Bijkomend voordeel is dat hij gebruik kan maken van de spouwgarantie.

Lees meer
Toon meer

01

Thermisch comfort

Energie besparen door optimaal binnenklimaat

Een optimaal binnenklimaat is belangrijk voor gezonde en comfortabele woon- en werkomstandigheden. Thermisch comfort zorgt bovendien voor dalende kosten van verwarming, koeling en ventilatie en ook de ecologische voetafdruk van een gebouw wordt kleiner.

Thermisch comfort steenwol

02

Brandveiligheid

Bestand tegen temperaturen tot boven 1.000 °C

Bouwgrond is een schaars goed in stedelijke gebieden en steeds meer mensen wonen en werken in hoge gebouwen. Dit biedt briljante en veilige woonoplossingen, maar kan ook ernstige gevolgen hebben als er een brand uitbreekt.

Brandveiligheid steenwol

03

Geluidsisolatie

Geluiden blokkeren, absorberen of versterken

Spoorwegen, tramsporen, wegen, vliegvelden: een goede infrastructuur is cruciaal voor het leven in de stad, maar kan leiden tot geluidsoverlast. Trillingen in de grond, verkeerslawaai en geluidshinder door mensen hebben allemaal een aanzienlijke negatieve impact op ons welzijn, vooral in dichtbevolkte gebieden. Een goede geluidsisolatie van gebouwen kan de geluidshinder verminderen.

Geluidsisolatie steenwol

04

Circulariteit

Herbruikbare en recyclebare materialen

Wij vinden het belangrijk om de grondstoffen van onze planeet, zoals steen, beter te gebruiken. Steenwol is een duurzaam materiaal: het wordt duurzaam geproduceerd, is gemaakt van duurzame grondstoffen en draagt letterlijk zijn steentje bij aan het creëren van duurzame gebouwen. Dankzij onze recyclebare producten kunnen we een circulair bedrijfsmodel hanteren.

Circulariteit steenwol

05

Lange levensduur

Prestaties verbeteren en grotere stabiliteit tegen lagere kosten

Duurzame steden bouwen die berekend zijn op de bevolking van nu en morgen: dat is de uitdaging waar we voor staan. Deze uitdaging vraagt om gebouwen die gemaakt zijn van robuuste elementen en hierdoor minder technische supervisie en renovatie vergen. Steenwol maakt het mogelijk om deze duurzame steden te bouwen.

Lange levensduur steenwol

06

Waterafstotendheid

Goede luchtkwaliteit in gebouwen

Een groot deel van ons leven brengen we door in gebouwen, waar de luchtkwaliteit vaak van slechte kwaliteit is. Als er onvoldoende wordt geïsoleerd, ontstaat het risico dat warme, vochtige lucht condenseert op koude of onvoldoende geïsoleerde oppervlakten, waardoor schimmel kan ontstaan. Steenwol gaat niet alleen schimmelvorming tegen, maar is bovendien dampopen en waterafstotend.

Waterafstotendheid steenwol

07

Ontwerpvrijheid

Fraaie vormgeving én sterke productprestaties

Mensen voelen zich meer op hun gemak en gemotiveerd wanneer ze in een mooie omgeving wonen of werken. Een plek waar mensen graag tijd doorbrengen kan de sociale samenhang vergroten en buurten veiliger en gezonder maken. De architect die inspirerende gebouwen wil ontwerpen, heeft daarvoor flexibele en esthetisch veelzijdige materialen nodig.

Ontwerpvrijheid steenwol