Referentiecases

Foto credits: Anže Cokl

Referentiecases

Bekijk onze verschillende referentiecases & testimonials

Type isolatie

Soort project

Merken

Land

We kunnen geen resultaten vinden op basis van je zoekopdracht

Nikkels spouwmuurisolatie, reference case, cavity insulation
Gevel
29 jun 2018

Nikkels kiest ROCKWOOL spouwmuurisolatie

Bouwbedrijf Nikkels realiseert regelmatig nieuwe huurwoningen: voor de spouwmuurisolatie gebruiken zij in de regel ROCKWOOL RockFit spouwplaten. Volgens Nikkels wordt de kwaliteit van isoleren steeds belangrijker: zo belangrijk dat je het isoleren eigenlijk aan specialisten moet overlaten. Het is een volwaardig beroep dat om specifieke kennis en vaardigheden vraagt. Om metselaars te ontlasten en de kwaliteit te verbeteren, besloot Nikkels twintig jaar geleden al om zelf isoleerders op te leiden.

Lees meer
plat dak, tauroxx, rhinoxx, xycarb, fri, roofer
Plat dak
26 apr 2018

Brandveilige plat dak isolatie voor SXT

Schunk Xycarb Technology laat in Helmond een nieuw internationaal hoofdkantoor en een hypermoderne productiefaciliteit verrijzen. In beide gebouwen speelt brandveilige ROCKWOOL plat dak isolatie een belangrijke rol.

Lees meer
mm25, teclit, rockwool 810, hvac, fp
Technische isolatie
09 feb 2018

ROCKWOOL TECLIT + 810 voor MM25

Het Rotterdamse kantoorpand MM25 werd in 2017 herontwikkeld tot SMART building. De gehele technische installatie werd vernieuwd om een hypermodern klimaatsysteem aan te leggen. Mede dankzij ROCKWOOL 810 en ROCKWOOL TECLIT verbeterde het energielabel van het pand E naar A.

Lees meer
case, nijhuis, fire, brand
Plat dak
13 dec 2017

Miljoenenschade door dakbrand

Enkele weken voor de opening van het nieuwbouwpand van Nijhuis CNC,verwoestte een fikse dakbrand de dakbedekking en isolatie. De brand werd veroorzaakt door kortsluiting in het systeem van de zonnepanelen. Bij de wederopbouw werd bewust voor ROCKWOOL steenwol dakisolatie gekozen.

Lees meer
case, zevenhuizen, 6d concept, vorm, spouwmuurisolatie, cavity wall insulation
Gevel
29 sep 2017

ROCKWOOL spouwmuurisolatie vaste prik voor VORM

In Zevenhuizen werden 35 woningen gebouwd volgens het 6D Wonen concept van VORM. Het concept biedt opdrachtgevers ruime architecturale vrijheid en geeft kopers tal van mogelijkheden om de woning een ‘eigen gezicht’ te geven. De spouwmuurisolatie van ROCKWOOL is standaard onderdeel van elke 6D woning. Een bewuste keuze van VORM.

Lees meer
Hof ter Schelde, reference project, referentie, spouwmuur, cavity wall insulation
Gevel
25 sep 2017

Zorgcampus Hof ter Schelde

Brandveiligheid was voor SVR-ARCHITECTS de belangrijkste reden om de 20.000 m² spouwmuur van Zorgcampus Hof ter Schelde te isoleren met ROCKWOOL steenwol. Daarnaast is de architect vol lof over de verwerkbaarheid en het thermisch efficiënte eindresultaat.

Lees meer
Toon meer

Vier unieke voordelen..

Steenwol is de basis van al onze isolatieproducten.
ROCKWOOL steenwol heeft behalve isolerende kwaliteiten een aantal andere unieke eigenschappen. Het materiaal is uiterst brandveilig en duurzaam, vergroot het akoestisch comfort en heeft een zeer lange levensduur van gemiddeld 55 jaar.

01

Buitengewoon brandveilig

Simpel gezegd: steen brandt niet

Gemaakt van het vulkanisch gesteente basalt biedt ROCKWOOL steenwol op natuurlijke wijze een ongeëvenaarde wering tegen vuur. Zo levert het een belangrijke bijdrage aan de brandveiligheid van gebouwen.

Meer over brandveiligheid

02

Uitstekende akoestische prestaties

Steen houdt niet alleen hitte en vuur tegen

Isoleren met ROCKWOOL steenwol is een zeer effectieve vorm van geluidsisolatie: het absorbeert geluid en vermindert geluidstrillingen in hoge mate.

Meer over akoestiek

03

Uiterst duurzaam

ROCKWOOL steenwol is uiterst duurzaam

Niet alleen helpt het bij het creëren van duurzame gebouwen, het wordt ook duurzaam geproduceerd en gemaakt van duurzame grondstoffen. Het draagt bij aan CO2-reductie en is volledig recyclebaar.

Meer over duurzaamheid

04

Lange levensduur

Net als steen, heeft ROCKWOOL steenwol isolatie een zeer lange levensduur

Het materiaal gaat gemiddeld 55 jaar mee en blijft gedurende de totale levensduur onverminderd presteren.

Meer over lange levensduur