EDCO

Plat dak

Ruim 100.000 m² Tauroxx voor distributiecentrum EDCO

Voor de dakisolatie van een nieuw distributiecentrum koos handelsonderneming EDCO om technische en organisatorische redenen voor Tauroxx, een steenwol isolatieproduct van fabrikant ROCKWOOL.

Hoewel dit soort projecten vaak in fases opgeknipt wordt, wilde EDCO het distributiecentrum in één keer realiseren. Om die reden zocht de handelsonderneming zowel een bouwbedrijf dat de grootte van het project zonder problemen aan kon, alsook betrouwbare partners: partners die mee kunnen in het bouwtempo, meedenken en samen met hen instaan voor de kwaliteit van het werk. ROCKWOOL was voor hen zo’n partner.

Projectgegevens

Project                      Distributiecentrum EDCO

Locatie                     Deurne

Dakoppervlakte    104.000 m²  

Brandveiligheid
In totaal heeft ROCKWOOL 104.000 m² Tauroxx geleverd voor de isolatie van het dak van het distributiecentrum. De verzekeraar van EDCO stelde zeer hoge eisen aan de brandveiligheid. Dankzij de berekeningen die ROCKWOOL maakte op het gebied van brandveiligheid, Rc-waarde, akoestiek en warmte-isolatie en het daaruit volgende advies, kwam het bouwbedrijf snel tot een gefundeerde keuze. Het rendement kon aantoonbaar worden gemaakt en bovendien waren alle risico’s afgedekt. Behalve een hoge brandveiligheid en Rc-waarde heeft het 11 cm dikke isolatiemateriaal een positief effect op de akoestiek en het klimaat in de hal.

Communicatie
Omdat er geen kraan is die een dergelijke oppervlakte in één keer kan bedienen, werd de hal in twee fasen gebouwd. Eerst werd de ene helft gebouwd en van dak voorzien. Vervolgens werd de kraan verplaatst en de andere helft gebouwd. Voor de hoofdaannemer was het dan ook van belang om steeds de juiste mensen met de juiste materialen op de juiste plek hebben. Accountmanager John Snijkers van ROCKWOOL bezocht de bouwplaats elke veertien dagen en op onvoorziene omstandigheden kon dankzij de korte lijntjes direct worden ingespeeld.

case, edco, distributiecentrum, distribution centre, FRI

ROCKWOOL leverde 104.000 m² Tauroxx voor de isolatie van het dak van het distributiecentrum

Logistiek
ROCKWOOL hield steeds 10.000 m² Tauroxx voor het project op voorraad. Per dag werd zo’n 600 m² verwerkt. Wanneer de constructie zover was dat de isolatie erop kon, werd er elk half uur een vrachtwagen van de fabrikant gelost. Met behulp van een kraan werden de pallets precies daar op het dak geplaatst waar ze nodig waren. Dat voorkwam onnodig gesjouw, het bespaarde tijd en het zorgde ervoor dat het gelegde dak niet beschadigd werd. Hoewel het project technisch gezien dus niet zo spannend was, was het vooral de kunst om alle puzzelstukjes naadloos in elkaar te laten passen.

Reductie van afval
Een van de voordelen van het gebruik van Tauroxx is dat de afvalstroom op de bouw fors kleiner wordt. De kopse kanten van de pallets zijn open en dat scheelt veel verpakkingsfolie. De gebruikte polyethyleenfolie is bovendien volledig recyclebaar. Verder worden er geen houten pallets gebruikt voor het vervoer. Twee smalle stroken Tauroxx – de zogenaamde voetjes – zorgen ervoor dat een heftruck onder de pallet kan steken. Dat scheelde bij de bouw van het distributiecentrum het nodige afvalhout: zo’n 4.000 houten pallets.