Koningskwartier Zevenhuizen

Spouwmuurisolatie

© VORM

ROCKWOOL spouwmuurisolatie vaste prik voor VORM

De rust van het Groene Hart en de levendigheid van de Randstad: de nieuwe bewoners van het Koningskwartier – deelplan 2b – bij Zevenhuizen hebben het allemaal binnen handbereik. De 35 nieuwe woningen zijn gebouwd volgens het 6D Wonen concept van VORM, dat opdrachtgevers ruime architecturale vrijheid biedt en kopers tal van mogelijkheden om de woning een ‘eigen gezicht’ te geven. De spouwmuurisolatie van ROCKWOOL is echter een standaard onderdeel van elke 6D woning. Een bewuste keuze van VORM.

Projectgegevens

Project                 Het Koningskwartier

Locatie                 Zevenhuizen

Ontwikkelaar     VORM

case, zevenhuizen, 6d concept, vorm, spouwmuurisolatie, cavity wall insulation

Twee-onder-een-kapwoningen in de wijk Hofwijk in Mijnsheerenland

Met 6D Wonen biedt ontwikkelaar en bouwer VORM maatwerk woningen voor de prijs van een standaardwoning. De zes D’s staan voor de 3D-uitwerking van het woonconcept in BIM, aangevuld met een maximaal inzicht in kosten, planning en onderhoud. Op deze manier kan VORM de klant op alle vlakken van het bouwproces bedienen. Dat het concept investeerders en huiseigenaren aanspreekt, blijkt wel uit de sterke groei ervan. De eerste woningen werden in 2013 gebouwd en inmiddels zijn dat er meer dan 1.000; allemaal voorzien van ROCKWOOL spouwmuurisolatie. “Wij werken van meet af aan met ROCKWOOL spouwmuurisolatie en zijn uiterst tevreden over de kwaliteit van dit product”, aldus Rob van Walsem, Hoofd inkoop bij VORM. “Het materiaal gaat zeer lang mee, is brandveilig, duurzaam en efficiënt te verwerken. Daarom is deze isolatie standaard onderdeel van ons 6D Wonen concept, maar ook bij andere projecten kiezen wij voor de spouwmuurisolatie van ROCKWOOL.”

Stevig en sterk
De toegepaste spouwmuurisolatie, RockFit Premium Silver, heeft een extra hoge thermische prestatie dankzij een gecoate, micro-geperforeerde aluminium bekleding aan de spouwzijde. Om een perfect functionerende thermische schil met hoge isolatiewaardes te kunnen garanderen, is een juiste verwerking van de spouwmuurisolatie erg belangrijk. De RockFit spouwmuurisolatieplaten van ROCKWOOL zijn eenvoudig op maat te snijden met een isolatiemes en kunnen dankzij hun stevigheid en flexibiliteit gemakkelijk worden aangebracht; óók op oneffen binnenbladen. En dat het materiaal bovendien tegen een stootje kan, is mooi meegenomen volgens Pierre van Og, projectleider 6D Wonen bij VORM: “Het is een kwalitatief hoogwaardig product dat niet snel beschadigt. Bij andere soorten isolatie kan het nog wel eens voorkomen dat je er tijdens de verwerking met je vinger doorheen prikt, maar dat gebeurt met de isolatie van ROCKWOOL niet. Het materiaal laat zich goed monteren tegen de binnenwand en het sluit mooi aan op de detailleringen. Een prima product dus, en dat geldt ook voor de prijs-kwaliteitverhouding.” Ook over het contact met ROCKWOOL is Pierre tevreden. “ROCKWOOL levert eigenlijk altijd netjes volgens afspraak. Als het bij uitzondering al een keer voorkomt dat het niet lukt, dan wordt het alsnog snel opgelost.”

Duurzame woningen
Duurzaamheid is een belangrijk aspect voor VORM. De 6D woningen zijn voorbereid op een EPC van 0 en ook ‘Nul Op de Meter’ behoort tot de mogelijkheden, maar VORM is zich ervan bewust dat duurzaam bouwen en wonen verder gaat. Zo kijkt de ontwikkelaar ook bewust naar de duurzaamheid van de toegepaste producten en de leveranciers zelf. Nog een reden om voor ROCKWOOL spouwmuurisolatie te kiezen, want de producten uit het RockFit assortiment scoren hoog als het gaat om duurzaamheid: ze worden gemaakt van de onuitputtelijke grondstof basalt, hebben een zeer lange levensduur van circa 75 jaar en kunnen aan het eind van de levenscyclus volledig worden gerecycled. De steenwol fabrikant monitort de milieuprestaties van zijn producten actief op basis van een levenscyclusanalyse en verstrekt op aanvraag MRPI-certificaten die de milieu-impact van de producten inzichtelijk maken.

case, zevenhuizen, 6d concept, vorm, spouwmuurisolatie, cavity wall insulation

6D woningen in de wijk Duingeest in Monster