1. Uitstekende thermische prestaties

Rockzero Bouwsystemen zorgen voor een optimaal geïsoleerde constructie, zonder koudebruggen optreden en waarmee Rc-waarden van 7, 8 en 9 behaald kunnen worden. En dat met een slanke constructie en voor de gehele levensduur van het gebouw.

Advantages Rockzero, slider, Rockzero Bouwsystemen, thermal comfort, slider image

2. Luchtdicht en dampopen

Met Rockzero Bouwsystemen kun je een luchtdichte, maar dampopen woning realiseren. Door het ademende karakter wordt warmte vastgehouden. Vocht wordt op een natuurlijke manier afgevoerd. Dit verkleint de kans op schimmelvorming.

Advantages Rockzero, slider, Rockzero Bouwsystemen, luchtdicht,

3. Uitstekende akoestische prestaties

Door de uitstekende geluidabsorptie van steenwol, fungeren Rockzero Bouwsystemen als een effectieve geluidsbarrière. Geluidsoverlast van buren en geluidshinder van buitenaf wordt sterk gereduceerd.

Advantages Rockzero, slider, Rockzero Bouwsystemen, acoustics, slider image

4. Buitengewoon brandveilig

De constructie van Rockzero Bouwsystemen bestaat voornamelijk uit onbrandbare ROCKWOOL steenwol. Steenwol draagt niet bij aan een brand en kan deze zelfs isoleren. Bovendien draagt de toepassing van onbrandbare isolatie bij aan het in stand houden van een vluchtmogelijkheid. ROCKWOOL steenwol levert ook nauwelijks of geen bijdrage aan rookontwikkeling en veroorzaakt geen toxische gassen in geval van brand.

Advantages Rockzero, slider, Rockzero Bouwsystemen, fire safety, slider image

5. Aangenaam woonklimaat

ROCKWOOL steenwol heeft een hoog warmte-accumulerend vermogen. Hierdoor creëren Rockzero Bouwsystemen een zeer aangenaam woonklimaat. In de winter houdt de woning de warmte goed vast, in warme zomermaanden blijft hij juist langer koel. 

Advantages Rockzero, slider, Rockzero Bouwsystemen, warmte accumulatie,

6. Ontwerpvrijheid

Door de flexibele bouwmethodiek kunnen Rockzero Bouwsystemen worden afgewerkt met een verscheidenheid aan gevelbekledingsproducten, zoals plaatmateriaal, steenstrips of zelfs een spouwmuur. Dit biedt architecten en ontwerpers alle vrijheid om hun creatieve en unieke visie te verwezenlijken. Ook bij de binnenafwerking en indeling van de woning is er een nagenoeg vrije ontwerpkeuze. Zo is het doorvoeren van leidingwerk op elke gewenste plek mogelijk.

Advantages Rockzero, slider, Rockzero Bouwsystemen, design, slider image

7. Korte bouwtijd

Met Rockzero Bouwsystemen kan de bouwtijd ten opzichte van traditionele bouwmethoden aanzienlijk worden verkort. Dit leidt tot een flinke kostenbesparing op arbeidstijd. Bovendien kan de bewoner sneller zijn nieuwe of gerenoveerde woning betrekken.

Advantages Rockzero, slider, Rockzero Bouwsystemen, opbouwtijd,

8. Circulair systeem

Steenwol is een natuurproduct, gemaakt van het vulkanisch gesteente basalt: een duurzame, onuitputtelijke grondstof, rechtstreeks afkomstig uit onze aarde. Steenwol draagt substantieel bij aan CO2-reductie en is volledig recyclebaar. Dankzij de hoge mate van flexibiliteit is het mogelijk om met Rockzero Bouwsystemen gebouwen te demonteren en op een andere locatie opnieuw op te bouwen.

Advantages Rockzero, slider, Rockzero Bouwsystemen, circularity, slider image