Het assortiment brandwerende isolatie van ROCKWOOL is speciaal ontwikkeld voor het brandwerend isoleren van staal- en betonconstructies, luchtkanalen, doorvoeringen en leidingen. Dit zijn bij uitstek constructies en installaties waar een aanvankelijk kleine brand in rap tempo kan uitgroeien tot een allesverwoestende brand, met desastreuze gevolgen voor de bouwconstructie of de veiligheid van mensen. ROCKWOOL steenwol is onbrandbaar en verdraagt temperaturen tot boven de 1.000°C. Het beperkt branduitbreiding, veroorzaakt nauwelijks of geen rook en veroorzaakt geen toxische gassen. Dit maakt ROCKWOOL steenwol een uitermate effectieve oplossing voor situaties waarin de hoogste eisen worden gesteld aan brandwerendheid.

Webinar
Donderdag 29 oktober verzorgen we een webinar over technische isolatie voor brandveilige doorvoeringen.
Meer info & aanmelden

Brandwerende isolatie producten

Welke isolatie is geschikt voor het brandwerend isoleren van staalconstructies en betonconstructies? ROCKWOOL biedt diverse oplossingen. Bekijk hier onze producten voor het brandwerend isoleren van staal-en betonconstructies, luchtkanalen, doorvoeringen en leidingen.

ROCKWOOL steenwol is onbrandbaar, valt in Euro-brandklasse A1 en begint pas te smelten bij temperaturen hoger dan 1.000 °C