Geluidsisolatie

Je hoeft niet wakker te liggen in een stad die nooit slaapt

icon, 7 strenghts of stone, white on red background, for website, stärken von steinwolle, weiß auf rot, acoustic capabilities, schallschutz, germany

Woning isoleren tegen geluidsoverlast

Verstedelijking brengt de infrastructuur en woningbouw vaak dichter bij elkaar. Een goede infrastructuur is cruciaal voor het leven in de stad, maar spoorwegen, wegen en vliegvelden kunnen ook de oorzaak zijn van geluidshinder. Deze geluidshinder heeft een negatieve impact op ons welzijn, vooral in dichtbevolkte gebieden. Bescherming tegen ongewenste geluiden kan dan een positieve invloed hebben op onze fysiologie, ons leervermogen en ons sociale gedrag. ROCKWOOL steenwol isolatie absorbeert geluid en vermindert geluidstrillingen. Het toepassen van deze steenwol isolatie in daken, gevels, muren, wanden, plafonds en vloeren zorgt voor een effectieve geluidsisolatie. 

Steenwol heeft een open en poreuze structuur en is hierdoor buitengewoon doeltreffend in het absorberen van geluid. Omwonenden van een vliegveld merken bijvoorbeeld dat het geluidsniveau binnenshuis met 40% daalt wanneer ROCKWOOL dakisolatie is toegepast.
RockWorld Imagery, The Big Picture, boy, child, sleeping

Steenwol werkt geluidabsorberend

Ons welzijn gaat hand in hand met het comfort dat we ervaren in onze omgeving. Lawaai of het gebrek hieraan is van grote invloed op dit comfort. Geluidoverlast kan onze dagelijkse activiteiten onderbreken. In het ergste geval kan het zelfs gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals luistervermoeidheid, gehoorverlies en slaapstoornissen. Veel woningbezitters hebben last van geluidsoverlast van hun buren, omdat hun huis niet voldoende geïsoleerd is. Op scholen zonder goede geluidsisolatie kunnen kinderen hun leraren niet voldoende verstaan. Ook op het werk kunnen ongewenste geluiden zorgen voor afleiding, wat vaak een negatieve impact heeft op de concentratie en efficiëntie van medewerkers. Dit alles kan voorkomen worden met ROCKWOOL isolatie.

People, Humans, Kids, School, children

Akoestisch comfort van gebouwen verbeteren

Het ROCKWOOL assortiment biedt akoestische oplossingen voor uiteenlopende toepassingen. Wil je het binnenklimaat of de akoestiek in een gebouw verbeteren of de werkplek veraangenamen? Met behulp van ROCKWOOL geluidsisolatie voorkom je dat externe geluiden het gebouw binnenkomen. 

De kracht van steenwol

Ontdek de overige voordelen van steenwol