Lange levensduur

Een keuze voor het leven

icon, 7 strenghts of stone, white on red background, for website, stärken von steinwolle, weiß auf rot, robustness, durability, langlebigkeit, germany

Duurzame steden bouwen voor nu en morgen

Elke week trekken 1.000.000 mensen naar een stedelijke omgeving. Dit legt een enorme druk op bestaande infrastructuren, energiebronnen en het milieu. De uitdaging is om duurzame steden te bouwen die berekend zijn op de bevolking van nu én morgen. ROCKWOOL steenwol kan hieraan bijdragen dankzij de unieke robuustheid van het materiaal.  

Steenwol is ongevoelig voor veroudering. ROCKWOOL steenwol isolatie heeft een zeer lange levensduur en gedurende deze levensduurcyclus blijft de uitzonderlijke dimensionele stabiliteit behouden. De isolatiematerialen verouderen niet: ze zijn vormvast, zakken niet uit en zijn ongevoelig voor veranderingen in temperaturen of vochtigheidsgraad. De isolatie blijft altijd perfect aaneengesloten, waardoor er geen koudebruggen ontstaan.

Besparen op onderhoud met steenwol

Wist je dat het vijfmaal duurder is om een gebouw levenslang te onderhouden en repareren dan om het gebouw te bouwen? Gebouwen die gemaakt zijn van robuuste elementen, zoals ROCKWOOL steenwol, vergen minder technische supervisie en renovatie. ROCKWOOL isolatie is een waardevolle, eenmalige investering om de onderhoudskosten en energiekosten levenslang te verlagen. 

Big picture outdoor city
Old Town square in Prague. People.

Ongevoelig voor veroudering

ROCKWOOL steenwol heeft een zeer lange levensduur van gemiddeld 75 jaar. Het isolatiemateriaal behoudt zijn uitstekende isolerende werking en de kwaliteit blijft constant hoog gedurende de gehele levensduur van een gebouw. 

Spouwmuurisolatie na 35 jaar

Tijdens de verbouwing van een woning in het Belgische Zichem stuitte de aannemer op ROCKWOOL spouwmuurisolatie die na 35 jaar nog altijd piekfijn in orde was. Zó goed zelfs, dat het materiaal probleemloos hergebruikt had kunnen worden.

Lees meer
steenwol 35 jaar, spouwmuurisolatie, cavity wall insulation after 35 years

De kracht van steenwol

Ontdek de overige voordelen van steenwol